Králičí hřbety opláchneme, osušíme a odstraníme z nich malé šlachy. Necháme je v celku a naložíme je nejlépe přes noc do vína smíchaného s kořením a citrónovou kůrou.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na plátky. Na oleji ji orestujeme do zlatova. Přidáme protlak a dále ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme asi polovinu marinády z masa a povaříme. Tento základ nalijeme do pekáčku, kam jsme přemístili králičí hřbety. Pekáč přikryjeme a maso dáme do trouby rozehřáté asi na 160 st. C na dobu asi 45 minut. Pak hřbety vyjmeme a uchováme je v teple.
Výpek přelijeme do kastrolku a zvolna vaříme, až se oddělí většina tuku. Pak ho zaprášíme moukou, orestujeme za stálého míchání, zalijeme zbylou marinádou a vývarem a povaříme. Vmícháme med, omáčku vaříme dalších 15 minut. Pak ji přecedíme a podle chuti přisolíme.
Králičí hřbety rozdělíme na porce a podáváme je s omáčkou. Jako příloha se hodí třeba noky z bramborového těsta.