Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kýta sardelová
(vde)
recept číslo: 3230
vekysar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g vepřové kýty
1/2 tuby sardelové pasty
120 g másla
100 g anglické slaniny
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
olej
200 ml smetany na vaření
1 lžička hladké mouky
citrónová šťáva
 

Postup

Maso upravíme tak, aby vznikl plát. Ten rozklepeme na větší placku a po jedné straně potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Poté posypeme nebo poklademe asi 2/3 anglické slaniny a pevně stočíme do rolády. Tu upevníme potravinářskou nití a po všech stranách krátce opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme a předáme do pekáčku. Na stejné pánvi opečeme pokrájenou cibuli a zeleninu a přesuneme také do pekáčku vedle masa. Přidáme i zbytek pokrájené slaniny.
Mírně podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Maso pečeme v troubě, až je měkké. Podle potřeby podléváme a poléváme povrch rolády. Po vyjmutí z trouby necháme maso "vydýchat", vše z pod masa rozmixujeme, přidáme k tomu smetanu na vaření ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Omáčku povaříme na mírném příkonu tepla, často mícháme. Nakonec ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolovat většinou není třeba, sardelová pasta je dost slaná. Ale můžeme přikápnout trochu citrónové šťávy, omáčka bude mít ještě výraznější chuť.

Maso pokrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory nebo bramborové noky (na fotografii).

Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".