Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Třívrstvý salát s kuřecím masem
(vde)
recept číslo: 3221
trisal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 kuřecí prsa
listový salát (směs)
cherry rajčata
1 mladá cuketka
salátová okurka
4 žampiony

Zálivka:
2 lžíce olivového olej
1 lžíce červeného vinného octa
mletý pepř
sůl
cukr
 

Postup

Pokud chceme mít maso na salátu studené, začneme přípravou kuřecích prsou (nebo jiného vhodného kuřecího masa - např. tzv. spodní filetky). Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje ho osmahneme po všech stranách, osolíme a opepříme (můžeme použít i jiné oblíbené koření nebo směs). Necháme vychladnout.

Zvlášť orestujeme očištěné pokrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cuketu. Na půlky pokrájíme cherry rajčata, na kostičky salátovou okurku. V misce ušleháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci vinného octa, trochu soli, cukru a pepře a touto zálivkou přelijeme pokrájenou zeleninu a žampiony. Promícháme a máme-li čas, necháme v chladnu trochu odležet.

Na talíře si dáme vrstvu opraného listového salátu (např. polníček, rukolu, špenát nebo prostě kousky hlávkového salátu). To je první vrstva. Na to navršíme zeleninový salát a vrchní vrstvu tvoří kuřecí maso. Podáváme s pečivem.

Poznámka: Uvedená množství je třeba přizpůsobit počtu strávníků

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".