Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí picadillo
(cas)
recept číslo: 3211
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
1 konzerva rajčat
200 g červených fazolí z konzervy
50 g rozinek
50 g nastrouhaného čedaru
200 g vařené rýže
1 cibule
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička chilli koření
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce kaparů
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky mleté skořice
sůl
mletý pepř
 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očistíme a pokrájíme i papriku. Zcedíme fazole z konzervy, nastrouháme si sýr Čedar. Uvaříme si rýži.

Jídlo připravujeme ve větším kastrolu či hlubší pánvi s pokličkou. Rozpálíme si olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli, česnek a papriku. Restujeme asi 3 minuty a lehce mícháme. Potom zeleninu přesuneme do středu nádoby a kolem ní rozložíme mleté krůtí maso. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. V polovině přípravy promícháme pouze zeleninu ve středu nádoby.

Poté smícháme maso se zeleninou, přidáme chilli koření, vinný ocet, kapary, oregano, skořici, sůl a trochu pepře. V nezakryté nádobě při středním příkonu tepla dusíme asi dvě minuty. Přidáme rajčata z konzervy, vařenou rýži, fazole a rozinky a dáme nezakryté do trouby zapéct. Během 8 minut zapékání při teplotě 220 st. C jednou promícháme. Na talíři jídlo posypeme nastrouhaným čedarem, podáváme s čerstvou zeleninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".