Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborák rodeo
(Bag)
recept číslo: 3191
rodeob.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Bramboráky:
1 kg brambor
1 hrnek mléka
1 vejce
polohrubá mouka
česnek
sůl
mletý pepř
majoránka
sádlo (olej)

Náplň:
300 g vepřové kýty
500 g veprových nebo kuřecích jater
3 cibule
2 apriky
150 g žampionů
1 pórek
150 g sýra Niva
200 g eidamu
sůl
mletý pepř
chilli
kečup
olej
 

Postup

Začínáme s přípravou těsta na bramboráky. Oloupané brambory nastrouháme, zalijeme teplým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, zahustíme moukou a podle chuti osolíme a okořeníme.

Nejdříve si připravíme náplň. Očistíme a pokrájíme všechny suroviny. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené vepřové maso a játra. Lehce promícháme, opečeme, okořeníme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a houby, opět promícháme a můžeme přidat trochu kečupu. Úplně nakonec přidáme nastrouhanou Nivu a počkáme, až se sýr rozpustí. Solíme až na závěr, aby játra neztvrdla. Hotovou masovou směs udržujeme v teple.

Na pánvi na rozpáleném tuku upečeme několik větších bramboráků. Na talíř dáme horký bramborák, na něj navršíme kopec náplně a posypeme strouhaným eidamem.


Názory čtenárů

Kdo nemá rád játra může vařit z vepřového masa
Lenka dne 7.3.2013 17:34:25
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".