Vejce, žloutky a cukr šleháme do zhoustnutí. Do prosáté mouky vmícháme zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Zázvor nejlépe z čerstvě otevřeného sáčku, loňský bude i přes uzavření v zabroušené skleničce nejspíše zvětralý. Mouku vmícháme do utřené hmoty, zpracujeme těsto. Nenechte se zaskočit vzhledem těsta, to bude proti lineckému řídké, přesto se snažíme při dalším zpracování vpravit do těsta jen minimum mouky. Část těsta odebereme, poprášíme lehce moukou a na moukou posypaném mikrotenu pomoučeným válečkem zlehka vyválíme a vykrajujeme zázvorky z plátu silného 7 mm. Formička by měla mít tvar mořského koníka. Klademe na papír. K odkrojkům přidáme opět část těsta z mísy, lehce propracujeme a pokračujeme ve vykrajování do úplného spotřebování těsta. Zázvorky necháme přes noc odpočinout. Pečeme zvolna do bleda ve vyhřáté troubě, jen spodní část zázvorek má být do růžova. Zprvu troubu neotevíráme, aby zázvorky vyskočily a neklesly. Pozor, po vychladnutí jsou velmi tvrdé. Ukládáme v krabici s krajícem chleba nebo kousky jablka, aby pečivo zvláčnělo.
Z těsta lze také vyválet i malé válečky, které nožem z jedné strany šikmo nakrojíme jako hřeben nebo použijeme dřevěnou formičku vydlabanou do tvaru čerstvého kořene zázvoru.
Poznámka: jde o velmi starý, ale ověřený předpis