Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou
(Bag)
recept číslo: 3134
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 vepřových kotlet bez kosti
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
250 g žampionů
100 ml červeného vína
4 lžíce brusinkového kompotu
150 ml smetany
nať jarní cibulky
 

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Po obou stranách je osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Žampiony očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Krátce je orestujeme, vše podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.

Měkké maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme brusinkový kompot, podle potřeby podlijeme vodou a asi 5 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Společně ještě krátkce prohřejeme.

Podáváme s vařenou rýží, ktero posypeme pokrájenou natí z mladé cibulky.

Poznámka:
K přípravě můžeme použít i telecí maso.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".