Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špíz myslivna
(Bag)
recept číslo: 3132
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

srnčí kýta
koření na zvěřinu
olej
50 g slaniny
žampiony
brusinkový kompot
1 lžička solamylu
červené víno
sůl

 

Postup

Srnčí kýtu nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Pokapeme olejem a necháme v chladnu odležet.
Kousky masa napichujeme na špejle střídavě se slaninou a celými klouboučky žampionů (vhodnější jsou spíš menší). Takto připravené špízy opečeme na oleji.

Hotové špízy vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme brusinkový kompot, lžičku solamylu rozmíchanou v troše vína, promícháme, chvíli povaříme a odstavíme.

Podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou. Množství surovin si přizpůsobíme podle počtu osob, pro které jídlo připravujeme a také podle množství masa, které máme k dispozici. Zvěřina patří mezi dražší maso, a tak často nachází své uplatnění na svátečním stole.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".