Očištěného kapra rozkrojíme na poloviny, ty opláchneme a osušíme. Z každé poloviny nakrájíme silnější proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Do těchto zářezů vsuneme na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku. Maso osolíme a opepříme.
Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které naskládáme na dno pekáče nebo zapékací misky (dno samozřejmě nejdříve vytřeme máslem). Brambory lehce osolíme a opepříme a rozdělíme na ně zbývající plátky česneku.
Na brambory naskládáme připravené kousky kapra, na každý položíme tenký plátek másla. Vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme do zlatova. Před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.