Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík pečený na divoko
(cas)
recept číslo: 3081
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 stehna z králíka
500 g vařeného uzeného bůčku
300 g cibule
1 palička česneku
100 ml borovičky nebo ginu
100 ml oleje
několik bobkových listů
mleté nové koření
mletý pepř
sůl
 

Postup

Kuřecí stehna odblaníme, vykostíme a lehce osolíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k němu olej, borovičku (nebo gin), mleté nové koření a mletý pepř. Promícháme a touto směsí králičí stehna potřeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na dno pekáčku. Na cibuli rozložíme králičí maso a mezi něj vložíme bobkové listy. Vrchní vrstvu tvoří na plátky nakrájený bůček. Takto připravené maso zakryjeme potravinářskou fólií (nebo pokličkou) a necháme marinovat do druhého dne.
Odkytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme asi hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou (případně podlijeme vodou). Ke konci pečení odhrneme plátky bůčku stranou a dopečeme do zlatova i králičí maso.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".