Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí ragú
(kal)
recept číslo: 308
kralici.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králičí zadek
máslo
1 lžíce mouky
100 g šunky
100 g sterilovaných cibulek
100 g žampionů
2 kostky houbového bujonu
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

 

Postup

Králičí zadek zbavíme blan a a kostí. Čisté maso nakrájíme na kousky, které osolíme, okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem), obalíme zlehka v mouce a opečeme na rozpáleném oleji. Poté maso zalijeme vodou, přidáme víno, nakrájenou šunku, rozdrobíme houbový bujón, přidáme celé očištěné žampiony, cibulky, utřený česnek a zvolna dusíme pod pokličkou v troubě asi 60 minut při 180 stupních. Podáváme s vařeným bramborem, rýží nebo bílým pečivem. Poznámka: Část králičího masa lze také dobře nahradit sojovým masem. V tomto případě sojové maso povaříme asi 20 minut společně s masoxovou kostkou asi ve 2 l vody. Scedíme a necháme vychladnout. Dále upravujeme společně s králičím masem. Osvědčilo se mi přidat k nakrájenému masu (králičímu i sojovému) jednu lžíci oleje, opepřit a postrouhat muškátovým oříškem, zamíchat a nechat společně odležet asi půl hodiny v chladnu. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".