Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně na pivě
(piv)
recept číslo: 3052
krkvepe.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g vepřové plece
2 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžíce drceného kmínu
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
1 velká mrkev
kousek celeru
nastrouhaná chlebová kůrka
sůl
mletý pepř
zázvor
 

Postup

Maso opláchneme, osušíme, po všech stranách osolíme a opepříme. V kastrolu na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci drceného kmínu, prolisovaný česnek a promícháme. Vložíme maso a po obou stranách opečeme. Zalijeme polovinou připraveného piva, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Podle potřeby podléváme zbytkem piva a případně maso otočíme.

Když je maso poloměkké, přidáme k němu na hranolky nakrájenou mrkev a celer a nasypeme nastrouhanou chlebovou kůrku. Pod pokličkou necháme v troubě, až je maso měkké. Pak pokličku sejmeme, maso potřeme pivem a necháme v troubě chvíli zčervenat. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu dochutíme solí, pepřem a špetkou zázvoru.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborovými špalíčky či s chlupatými knedlíky. (Zbytek piva samozřejmě dopijeme).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".