Maso z krůtích prsou nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým hadříkem, není nutnou loupat) a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na tom orestujeme krůtí maso, posypeme kari kořením a osolíme. Promícháme a zalijem asi 100 ml teplé vody. Krátce podusíme, maso je velmi rychle měkké. Na závěr přidáme žampiony, jakmile zavadnou, přilijeme smetanu, promícháme. Přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali předem v troše vody, omáčka se tím zahustí. Úplně na závěr po kapkách přidáme citrónovu šťávu a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Příprava je rychlá, tepelná úprava masa s omáčkou trvá skoro stejně dlouho jako vaření rýže, která je nejvhodnější jako příloha.