Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí kari se žampiony
(vde)
recept číslo: 3023
kruzamkari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g krůtích prsou
6 větších žampionů
250 ml smetany
1 lžička kari koření
sůl
1 lžička citrónové šťávy
1 malá cibule
kousek másla
1 lžička škrobové moučky
 

Postup

Maso z krůtích prsou nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým hadříkem, není nutnou loupat) a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na tom orestujeme krůtí maso, posypeme kari kořením a osolíme. Promícháme a zalijem asi 100 ml teplé vody. Krátce podusíme, maso je velmi rychle měkké. Na závěr přidáme žampiony, jakmile zavadnou, přilijeme smetanu, promícháme. Přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali předem v troše vody, omáčka se tím zahustí. Úplně na závěr po kapkách přidáme citrónovu šťávu a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Příprava je rychlá, tepelná úprava masa s omáčkou trvá skoro stejně dlouho jako vaření rýže, která je nejvhodnější jako příloha.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".