Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečené vepřové
(vde)
recept číslo: 2906
vemaskot.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 g vepřové kýty
3 cibule
1 lžíce sádla
1 sáček koření Vepřová pečeně (Kotányi)
 

Postup

Vepřovou kýtu na tuto pečeni si vybereme co nejvíce vcelku, abychom mohli po jejím upečení krájet dobře plátky masa. Opláchneme ji, osušíme a po celém povrchu posypeme kořením a potřeme tence sádlem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné kostičky a vložíme do pekáče. Na ni položíme připravené maso, podlijeme asi 100 ml vody a vložíme do trouby rozehřáté na 170 st. C. Maso pečeme nepřikryté asi 1,5 hodiny. Průběžně jej poléváme výpekem, v polovině pečení maso otočíme.
Po vyjmutí z trouby necháme maso trochu "vydechnout" a ostrým nožem nakrájíme na plátky. Můžeme podávat například s bramborovou kaší - potom śťávu se zbytky cibule rozmixujeme a použijeme na polití kaše. Nebo servírujeme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Poznámka: koření je chuťově vyvážené, na mase vytvoří jemnou kůrčičku. Maso zůstane měkké a šťavnaté.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".