Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí játra po sicilsku
(cas)
recept číslo: 2892
sicija.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g hovězích jater
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
3 cibule
3 stroužky česneku
300 ml vývaru
300 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
2 lžíce rybízového džemu
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
3 lžíce zelených oliv bez pecek
 

Postup

Játra odblaníme, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji z obou stran. Vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji osmažíme do růžova cibuli pokrájenou na kroužky a plátky česneku. Vše zalijeme vývare a vínem, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Přidáme rybízový džem a citrónovou kůru.
Vložíme zpět opečená játra, snížíme příkon tepla a velmi zvolna je pod pokličkou dusíme asi jeden a půl hodiny. Je-li třeba podlijeme.
Nakonec přidáme olivy. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka:
Dušení je dlouhé, ale má to tu výhodu, že se při tom dá udělat řada jiných věcí. A třeba v zimě, kdy jsme více doma a nespěcháme do přírody, to tak nevadí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".