Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové kostky se zeleninou
(vde)
recept číslo: 2879
cilivepr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g vepřové kýty
1 menší cuketa
2 papriky (žlutá, červená)
sůl
grilovací koření
mletý pepř
pálivá paprika
chilli papričky
3 cibule
olej
 

Postup

Vepřovou kýtu nakrájíme na větší kostky, pokapeme olejem, posypeme jednou lžící grilovacího koření, promícháme a necháme v chladnu trochu odležet. Stačí hodina před tepelnou úpravou.
Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z cukety odstraníme oba konce, omyjeme ji a hrubě nakrájíme. Z paprik odstraníme jádřince a také je hrubě nakrájíme. Dáme je stranou a začneme s přípravou masa.
V kastrolu rozpálíme olej, vložíme do něj dvě posekané chilli papričky a nakrájenou cibuli a tu necháme zesklovatět. Přidáme maso a také ho orestujeme. Osolíme, opepříme a posypeme rovnou lžící pálivé papriky. Promícháme, zalijeme trochou horké vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Když je maso téměř měkké, rozpálíme si na pánvi asi dvě lžíce oleje a připravenou zeleninu na něm krátce orestujeme. Potom ji přisypeme k masu a společně pouze chvilku prohřejeme, dál již nedusíme.
Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či těstoviny. Na fotografii jsou to brambory nakrájené na měsíčky, posypané kořením a upečené v troubě do zlatova.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".