Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ohnivá krkovička
(vde)
recept číslo: 2874
krkoo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g vepřové krkovice
sůl
mletý pepř
8 stroužků česneku
1 větší cibule
1 feferonka (nebo 4 chilli papričky)
olej
ostrý kečup
100 ml vývaru
naťová cibulka
 

Postup

Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem (ze 4 stroužků). Vložíme do misky, pokapeme dvěma lžícemi oleje a necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny.

Na pánvi, na troše rozpáleného oleje opečeme plátky krkovice po obou stranách a vložíme je do zapékací misky, na jejímž dně je na kolečka nakrájená cibule a plátky ze zvývajících stroužků česneku. Maso posypeme nakrájenými feferonkami nebo chilli papričkami. Množství je individuální, záleží na chuti. Zalijeme kečupem a přidáme šálek vývaru (nebo teplé vody). Vložíme do trouby a dusíme do měkka. Nejdříve přikryté, v závěru bez pokličky.

Podáváme se šťouchaným bramborem a okurkovým salátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".