Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na červeném víně
(cas)
recept číslo: 2868
hovena.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g hovězího zadního vcelku
700 ml červeného vína
200 g cibule
100 g mrkve
200 g slaniny
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce instatní jíšky
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
 

Postup

Hovězí maso opláchneme, osušíme a podélně prošpikujeme půlkami karotky tak, aby byla mrkev hezky vidět na nařezaných plátcích masa. Otvor pro mrkev si vytvoříme špikovacím nožem, rozšířit ho můžeme rukovětí vařečky. Maso osolíme a opepříme a po všech stranách ho zprudka opečeme na oleji. Pak jej vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli (polovinu z celkového množství) a česnek a obojí opečeme do zlatova. Přidáme také zbytek mrkve nakrájený na špalíčky, lžíci protlaku a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět, vložíme do trouby a při teplotě asi 180 st. C pečeme do měkka. Trvá to zhruba dvě hodiny. Občas obracíme a poléváme šťávou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na silnější plátky. Štávu zahustíme instantní jíškou a asi 10 minut povaříme. Zvlášť na pánvi na troše oleje opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a nahrubo nakrájenou druhou polovinu cibule. Přidáme do omáčky, pomícháme a ještě dalších 10 minut společně povaříme. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".