Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruh na víně
(cas)
recept číslo: 2853
pstvin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 pstruzi
1 cibule
750 ml červeného vína
1 bobkový list
sůl
citrónová kůra
 

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř i na povrchu osolíme a necháme asi půl hodiny odpočinout v chladnu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi (kam se vejdou ti 4 pstruzi) přivedeme do varu červené víno, vsypeme do něj nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a trochu nastrouhané čerstvé citrónové kůry. Zmírníme příkon tepla a necháme asi další 2 minuty probublávat. Potom do vína vložíme pstruhy a za stále mírného varu necháme ve víně asi 10 minut. To úplně stačí, aby bylo jejich masíčko krásně měkké a voňavé. Zhruba v polovině doby jsem je opatrně otočila, protože jsem je neměla ve víně úplně ponořené. Při manipulaci je však třeba postupovat opatrně, aby pstruzi zůstali celí.
Hotové pstruhy můžete podávat jak s vařeným nebo ještě lépe opečeným bramborem. Vhodnou přílohou jsou také krajíčky veky opečené na másle. A samozřejmě nějaká ta listová zelenina.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".