Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí kari s oříšky
(vde)
recept číslo: 2850
kuorka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsou
2 lžíce zelené kari pasty
1 smetana ke šlehání
2 lžíce oleje
sůl
2 chilli papričky
1 cibule
1/2 šálku lístků čerstvé bazalky
1 šálek nakrájeného ananasu (z konzervy)
1/2 šálku nsekaných kešu ořechů
2 lžičky hnědého cukru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rybí omáčky
 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na kostky (můžeme použít i maso z kuřecích stehen, to nakrájíme na menší kousky, déle se připravuje). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky jemně prokrájíme i se semínky.
Na velké pánvi nebo ve woku rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme na kostičky cibuli, chilli papričky a kari pastu. Asi dvě minuty restujeme, než začne kari pasta výrazně vonět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a zalijeme smetanou ke šlehání. Opět promícháme, trochu osolíme, zmírníme příkon tepla a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme do omáčky hnědý cukr, citrónovou šťávu a rybí omáčku a ještě asi pět minut dusíme. Odstavíme ze zdroje tepla, přidáme ananas, kešu oříšky a čerstvé lístky bazalky. Promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.
Poznámka:
Inspirace thajskou kuchyní, kokosové mléko však bylo nahrazeno tuzemskou smetanou. Bazalka a chilli papričky z truhlíků za okny. Obojí zatím drží, i přes chladná rána.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".