Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na rozmarýnu
(vde)
recept číslo: 2849
kraroz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
200 ml červeného vína
80 ml octa
4 cibule
4 mrkve
8 stroužků česneku
2 řapíky celeru (celerová nať)
větvička rozmarýny
2 bobkové listy
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
4 lžíce olivového olej
 

Postup

Králíka odblaníme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky, mrkev na špalíčky a česnek na plátky. Řapíky celeru také pokrájíme na kousky. Vše co jsme si připravili, dáme do větší nádoby, ve které budeme marinovat. Smícháme ocet s vínem a touto marinádou vše zalijeme. Přidáme bobkový list a větvičku rozmarýny (vcelku), nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat přes noc.
Maso se zeleninou i marinádou přelijeme do pekáče,na jehož dno jsme dali trochu olivového oleje. Osolíme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Asi po půl hodině pekáč odkryjeme, do šťávy zamícháme rajčatový protlak a necháme dopéct do měkka.
Podáváme třeba s těstovinami nebo s bílým pečivem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".