Králíka odblaníme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky, mrkev na špalíčky a česnek na plátky. Řapíky celeru také pokrájíme na kousky. Vše co jsme si připravili, dáme do větší nádoby, ve které budeme marinovat. Smícháme ocet s vínem a touto marinádou vše zalijeme. Přidáme bobkový list a větvičku rozmarýny (vcelku), nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat přes noc.
Maso se zeleninou i marinádou přelijeme do pekáče,na jehož dno jsme dali trochu olivového oleje. Osolíme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Asi po půl hodině pekáč odkryjeme, do šťávy zamícháme rajčatový protlak a necháme dopéct do měkka.
Podáváme třeba s těstovinami nebo s bílým pečivem.