Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sladké červené kuřecí karí
(thaj)
recept číslo: 2836
thajkur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
2 lžíce červené karí pasty
1 šálek kokosového mléka
1 šálek vody
1 šálek sladké kukuřice
1 zelená paprika
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky strouhané citrónové kůry
čertsvá bazalka
 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny, abychom je měli po ruce a mohli dodržovat postup přípravy. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme červenou karí pastu a za stálého míchání smažíme asi minutu. Přidáme maso, promícháme a opékáme, až maso všude změní barvu. Potom přilijeme kokosové mléko a vodu a dusíme vše pod pokličkou asi 15 minut. Přidáme kukuřici a nakrájenou papriku, promícháme a dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme hnědý cukr, citrónovou kůru, rybí omáčku, promícháme a odstavíme ze zdroje tepla. Posypeme lístky bazalky a podáváme s jasmínovou rýží.
Poznámka:
Recept je z thajské kuchyně. Červenou karí pastu i kokosové mléko můžete koupit ve větším supermarketu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".