Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 2827
omabare.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 vepřové řízky
svazek naťových cibule
2 lžíce kaparů
1 menší červená kapie
200 ml bílého vína
200 ml smetany na vaření
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej
zelená petrželka
 

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Naťové cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Z kapie odstraníme semeník, rozřízneme na čtvtky, opláchneme a pokrájíme na jemné proužky.
V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme do něj nakrájenou cibulku a papriky, zpěníme a na tom opečeme rychle řízky po obou stranách. Zalijeme bílým vínem, přidáme kapary a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme teplou vodou nebo masovým vývarem.
Jakmile je maso měkké, rozmícháme ve smetaně 1 lžičku škrobové moučky a vlijeme do šťávy z pod masa. Promícháme a pár minut provaříme.
Podáváme s rýží nebo i s těstovinami. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou naťovou petrželkou.
Poznámky:
Škrobová moučka je např. Solamyl.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".