Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné cukety
(cas)
recept číslo: 2816
cuketpln.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 středně velké cukety
500 g libového mletého masa
250 g bílého jogurtu
50 g jemně nastrouhaného parmazánu
4 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
1 stroužek česneku
1/4 lžičky mletého římského kmínu
sůl
 

Postup

Cukety omyjeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme z nich více než polovinu dužniny tak, abychom vytvořili prostor pro naplnění. Dužninu jemně nakrájíme do mísy. Přidáme k ní dobře vychlazené mleté maso, česnek utřený se solí, lístečky tymiánu (použijeme čerstvý, pokud máme, jinak sušený), římský kmín. Vše dobře rukama propracujeme. Když se směs začne lepit a houstnout, přimícháme do ní po lžících asi 100 ml vychlazené vody.
Masovou směs rovnoměrně rozdělíme a naplníme do vydlabaných cuketových půlek, které položíme (plněním nahoru) do pekáčku vytřeného olivovým olejem. Jogurt smícháme se strouhaným parmazánem a v pruzích nalijeme na naplněné cukety.
Vložíme do trouby rozehřáté na 190 st. C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Poznámka:
Použijte opravdu libové mleté maso (třeba mletou vepřovou kýtu - lze ji běžně koupit, ale je samozřejmě dražší). Pokud použijete "klasické" mleté vepřové maso, které samozřejmě obsahuje hodně tuku, tuk se při pečení uvolní a výsledkem jsou málo naplněné cukety plavoucí v tuku...

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".