Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na pomerančích
(vde)
recept číslo: 2813
kunapor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kuře
2 pomeranče
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého koriandru
trochu zeleného koriandru
1 bílý jogurt
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej
 

Postup

Kuře rozporcujeme asi na 6 dílů, opláchneme, osušíme, osolíme. Z jednoho pomeranče sloupneme kousek oranžové části slupky, velkou asi jako dlaň a nakrájíme ji na tenké proužky. Z pomeranče vymačkáme šťávu. V kastrolu rozpálíme tuk, porce na něm opečeme a vyjmeme. Na zbylý tuk nasypeme hrubě nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme pokrájené stroužky česneku, vložíme zpět porce kuřete, posypeme koriandrem, mletým pepřem a proužky citrónové kůry. Přilijeme asi 100 ml vody a pomerančovou šťávu. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme do měkka. Ke konci pečení odkryjeme, aby se vytvořila zlatá kůrčička.
Měkké maso vyjmeme z kastrólu a udržujeme v teple. Výpek odškrábneme ode dna a rozředíme asi 100 ml vody. Lžičku škrobové moučky rozmícháme ve lžíci vody a smícháme s bílým jogurtem. Vše nalijeme do zředěného výpeku, rozmícháme a mícháme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Nakonec do výpeku přidáme kousky pomeračnových dílků, ze kterých jsme odstranili vrchní blanku. Vrátíme maso a společně chvíli prohřejeme.
Podáváme třeba s rýží tří barev (na fotografii), ale třeba i s bramborami.
Poznámka:
Kdo sleduje televizní pořady o vaření, dobře ví, jak snadno získat dílky pomeranče bez vrchní blanky. Pro ostatní stručný návod - pomeranč oloupat včetně bílé vrstvy, vzít si velmi ostrý nůž a jednotlivé dílky z celého pomeranče vykrajovat rovnou bez blanek.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".