Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ďábelské plátky
(vde)
recept číslo: 28
dabelske.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 plátků vepřové kýty
4 vejce
6 stroužků česneku
lžičku soli
lžičku mletého pepře
lžičku kari koření
3 lžičky sladké papriky
2 lžíce worcesterské omáčky
 

Postup

Lehce naklepané plátky vepřových řízků je nutné vložit nejméně 24 hodin předem do marinády! Tu si připravíme smícháním (rozšleháním) všech výše uvedených surovin kromě masa. Při vkládání plátků masa do marinády je propichujeme vidličkou, aby marinádu dobře natáhly. Marináda by měla maso zakrývat. Naložené maso uložíme na den do chladna a pokud si večer vzpomeneme, není od věci maso v marinádě obrátit, opět trochu vidličkou propíchat a znovu urovnat.. Druhý den pak plátky zprudka smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je rozhodně velké množství zeleninového salátu, a pokud vyžadujete klasickou přílohu, tak jednoznačně brambory.
Obměna: místo vepřových plátků lze použít i kuřecí řízky.
Upozornění: je to moc dobré, s bramborami docela vydatné jídlo, ale pozor na cholesterol!

Názory čtenárů

jj,to mám moc ráda dělám to když má přijít navštěva a moc jim to chutná.Dík za recept.
Helebrantová dne 4.9.2011 09:16:09
Moc zajímavě to vypadá,ikdyž,když ďábelské,tak určitě přidat nějaké čili,nebo aspoň pálivou papriku.Skoušel to někdo třeba z krčku?Kýta je dost tuhá,nemám s ní dobré zkušenosti.Tak uvidíme,až vyskoušíme.Jana
Jana dne 13.5.2008 09:17:06
Souhlasím s Michalem a maso bych taky nikdy nepropichovala, ale nakládala bych ho asi delší dobu. Jinak bych pro "ďábelštější" chut´ asi přidala trochu Tabasca nebo chilli.
maj dne 29.9.2005
Tohle mě opravdu zaujalo, vyzkouším...
Mery dne 27.7.2005
Nezkoušel jsem, ale připadá mi nevhodné maso propichovat - šťáva pak může vytéci z masa do marinády a maso není tak šťavnaté. Možná by bylo lepší maso nepíchat a marinovat déle.
Michal dne 27.1.2004
Vynikajici. Neni tezke pripravit. Bezvadne.
Jana dne 15.11.2003
Velmi dobré. Další nápad jak udělat "řízek" na jiný způsob.

Jarka dne 4.3.2002
Opravdu vynikající.Pozitivní překvapení v době Vánoc.
Pavel dne 26.12.2001
Velmi dobre
Iveta dne 17.12.2001
Fakt ňamka a příprava vcelku rychlá(pokud si vzpomenete večer na přípravu).Akorát ty 4 vajíčka byly moc.Zbylý sós jsem zahustila strouhánkou a také opekla.Snědlo se vše.A.
dne 6.11.2001
Vřele doporučuji, ikdyž vepřové 2x nemusím, zkusila jsem vyjímku a nelitovala jsem. Opravdu moc dobré...lehce pikantní
J:-) dne 23.8.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".