Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněčí hřbet pečený
(vde)
recept číslo: 2799
jehmas.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1,20 kg jehněčího hřbetu
sůl
olej
máslo
vývar (z kostí, z masoxu)
 

Postup

Maso opereme, osušíme a dobře osolíme. V pekáči rozpálíme olej (sádlo) a jehněčí hřbet v celku na něm po všech stranách opečeme. Opečené maso obrátíme hřbetem dolů a zvolna pečeme v troubě asi půl hodiny. Při pečení občas poléváme i podléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Po půl hodině maso obrátíme a pečeme další půl hodiny. Když se maso dopéká, potřeme povrch rozpuštěným máslem, aby dostal pěknou barvu.
Když se maso upeče, vyjmeme ho z pekáče, ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme zbylé máslo, osolíme a krátce povaříme.

Při porcování upečeného masa najdříve odřízneme z každé strany hřbetu jeden váleček a potom rozdělíme na porce. Šťávou polijeme maso na talíři. Dbáme na to, aby jsme podávali maso teplé (případně na nahřátém talíři). Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory, opečené brambory či bramborová kaše.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".