Kachní játra odblaníme, opláchneme a osušíme pomocí papírové utěrky. Posypeme je čerstvě drceným pepřem a necháme v chladnu chvíli odležet. Rozinky propláchneme a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, necháme také chvíli marinovat.
Cibulku si jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme rozinky i se šťávou, přilijeme víno a zahříváme, až se víno zredukuje asi na polovinu. Potom přidáme na drobné kousky nakrájený pomeranč a necháme ho v ovocné omáčce prohřát.
Játra obalíme v hladké mouce a opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Na vrchu se vytvoří kůrčička, uvnitř zůstanou jemná a šťavnatá. Na talíři je doplníme ovocnou omáčkou.
Jako příloha se hodí vařená rýže nebo pečivo.
Poznámka:
Takto upravená játra můžete použít i jako teplý předkrm.