Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Karbanátky s celerem
(vde)
recept číslo: 2790
karcel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
100 g uzeného masa
100 g celeru
5 lžic strouhanky
5 lžic mléka
1 cibule
1 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
4 lžíce oleje
kousek másla
 

Postup

Celer a cibuli očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Uzené maso umeleme, jemně rozsekáme nebo také nastrouháme. Strouhanku smícháme s mlékem a necháme nabobtnat. Smícháme všechny suroviny uvedené v seznamu kromě oleje a másla (ty jsou na smažení) a masovou směs dobře propracujeme. Vhodnější je použít na tyto karbanátky méně tučné vepřové maso. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme menší karbanátky (z uvedeného množství surovin je jich asi 12 kusů). Karbanátky rychle opečeme po obou stranách na oleji, předáme je do menšího pekáčku, přelijeme zbylým olejem z pánve, který rozředíme asi 3 lžícemi vody a přidáme kousek másla. Karbanátky asi 20 minut dopečeme v troubě. Karbanátky jsou lehké, šťavnaté.

Podáváme s bramborem či bramborovou kaší. A třeba s okurkovým salátem

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".