Celer a cibuli očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Uzené maso umeleme, jemně rozsekáme nebo také nastrouháme. Strouhanku smícháme s mlékem a necháme nabobtnat. Smícháme všechny suroviny uvedené v seznamu kromě oleje a másla (ty jsou na smažení) a masovou směs dobře propracujeme. Vhodnější je použít na tyto karbanátky méně tučné vepřové maso. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme menší karbanátky (z uvedeného množství surovin je jich asi 12 kusů). Karbanátky rychle opečeme po obou stranách na oleji, předáme je do menšího pekáčku, přelijeme zbylým olejem z pánve, který rozředíme asi 3 lžícemi vody a přidáme kousek másla. Karbanátky asi 20 minut dopečeme v troubě. Karbanátky jsou lehké, šťavnaté.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší. A třeba s okurkovým salátem