Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mexický salát
(Babica)
recept číslo: 2789
samex.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g mletého hovězího masa
1 malá konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
1 ledový salát
4 rajčata
1 kelímek zakysané smetany
1 citrón
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté skořice
1 lžička kakaa
olej
 

Postup

Základem tohoto salátu je opečené mleté maso s nezvyklou příchutí skořice a kakaa. Nebojte se toho, je to opravdu dobré. Kdo neviděl, co se do toho dává, tak se ptá, čím je způsobená ta nezvyklá, ale výborná chuť.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu nebo na hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme mleté maso a také restujeme, až změní barvu. Přitom ho osolíme, opepříme a nakonec přidáme skořici a kakao. Promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Ledový salát si natrháme na kousky, rajčata pokrájíme, z červených fazolí a z kukuřice slijeme nálev. Připravíme si zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. A hlavně velkou misku, protože salátu je větší množství. Na dno misky dáme kousky ledového salátu, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme opečeným masem, kousky rajčat, fazolemi a kukuřicí. Tuto vrstvu potřeme zakysanou smetanou. A znovu opakujeme – ledový salát, citrónová šťáva, maso, rajčata, kukuřice, fazole, zakysaná smetana. A můžeme udělat ještě třetí vrstvu, pokud zbývají suroviny.
Salát necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme s pečivem.
Volně podle receptu J. Babici.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".