Můžeme použít buď čerstvý listový špenát, nebo zmražený. Používám kostky listového zmraženého špenátu (Bonduel), stačí dát si trochu třeba do mikrovlny rozmrazit jednu kostku a rozdrobit ji na kousky. Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme a rozpustíme na pánvi. Na rozpuštěné škvařící se slanice orestujeme i žampiony. Směs žampionů a slaniny vyjmeme z pánve, přidáme kousek másla a na stejné pánvi uděláme míchaná vajíčka (osolíme je). Tím máme připravenou náplň do rolády. Vše necháme vychladnout.
Z krůtího prsa si buď uděláme plát, nebo v něm můžeme vykrojit kapsu - záleží, jak velké krůtí prso máme k dispozici a jak je členité. Pokud máme plát, tak ho opatrně přes fólii rozklepeme paličkou. Opravdu opatrně, krůtí maso je křehké. Po obou stranách osolíme a opepříme (dost). Poklademe připravenou směsí a za pomoci potravinářské fólie zarolujeme. Roládu ovážeme potravinářskou nití a vložíme do pekáče nebo na hlubší plech. Upečeme v troubě do zlatova.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.