Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriky a také nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na malé kostičky (nejdříve nakrájíme plátky, z nich hranorky a síle malíčku a z nich kostičky).
V kastrolu rozpálíme olej nebo sádlo a na něm pomalu restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí a skoro se rozplyne (neměla by se spálit dohněda). Potom přidáme kolečka paprik a chvíli společně dusíme s cibulovým základem. Přisypeme drcený kmín, přidáme maso, promícháme a opékáme, až maso zbělí. Potom přidáme mletou papriku, chilli papričku (nebo chilli koření), sůl a pepř, promícháme a zalijeme vařící vodou jen tak, aby bylo maso potopené. Pomalu dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, přidáme po lžících zakysanou smetanu, promícháme a necháme ještě pár minut povařit.
Recept má svůj původ v Maďarsku, jako příloha se používají těstovinové noky. Můžete nahradit vhodným druhem těstovin. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.