Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky asi jako na guláš, slaninu na malé kostičky. Očistíme si také pórek a drobně ho nakrájíme. Na mírném příkonu tepla smažíme v kastrolu slaninu, až pustí tuk. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění pórek. Pórku je hodně (zhruba stejně velká hromádka jako maso). Smažíme ho pomalu, aby zůstal křehký a nespálil se. Nakrájené maso posypeme moukou, drceným kmínem, promícháme a přidáme k pórku. Za stálého míchání ho opečeme ze všech stran. Nakonec vmícháme nakrájené rajčata, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Zpočátku není nutno podlévat, později kontrolujeme, aby bylo maso ponořené. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Asi po 50 minutách odkryjeme pokličku a necháme vydusit skoro všechnu vodu. Občas ode dna promícháme, aby se maso nepřipálilo. Přidáme rajský protlak a ještě asi 5 minut společně podusíme. Omáčky by nemělo být moc, měla by jen obalovat maso. Omáčku ochutnáme, někdy je potřeba ji dochutit cukrem (záleží na rajčatech).
Jako méně obvyklou přílohu můžeme použít špecle. Dají se běžně koupit a vaří se v osolené vodě. Na závěr se mohou promíchat se lžící másla.