Vhodná je jedna větší vepřová panenka než dvě menší. Opláchneme ji, osušíme, osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou a lžící oleje a necháme v chladnu asi hodinu rozležet.
Zatím si nasekáme ořechy, čerstvou petrželku (vhodnější je hladká, ale může být i kudrnka), připravíme si strouhanku.
Větší pánev vytřeme olejem a odleženou panenku na ní opečeme ze všech stran. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na stejné pánvi opečeme ořechy se strouhankou (mícháme), přidáme trochu soli, dvě lžičky provensálského koření a mletý pepř. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla a ještě do směsi vmícháme nasekanou zelenou petrželku. Necháme také vychladnout.
Zatím si z listového těsta vyválíme co nejtenší plát (nebo si koupíme již rozválené listové těsto, které je natočené na papír na pečení, takže nám to usnadní dost práci). Snažíme se, aby plát byl obdélníkového tvaru a rozměry odpovídal délce vepřové panenky. Plát listového těsta potřeme po vrchní straně bílkem a rozprostřeme na něj rovnoměrně směs strouhanky a ořechů s kořením. Do takto připraveného listového těsta zabalíme vychladlou a předpečenou panenku. Balení nám ulehčí buď pečící papír, na kterém máme listové těsto, nebo si můžeme při zavinování pomáhat utěrkou. Snažíme se, aby těsto přiléhalo těsně k masu, lépe se pak bude maso v těstě krájet. Zabalenou panenku opět potřeme bílkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 st. C asi 20 minut (určitě ne déle, maso by se zbytečně vysušilo).
Po vyjmutí z trouby opatrně nakrájíme (pozor na unikající páru!). Podáváme s různě upravenými brambory a listovým salátem.
Poznámka: Jde o nákladnější jídlo, které můžeme připravit třeba při slavnostní příležitosti. Dělala jsem ho na 1. svátek vánoční. Kliknutím na malou fotografii se zvětší a na pravé straně velké fotografie se při pohybu myší objeví tlačítko další, prostřednictvím kterého se můžete podívat i na další fotografie z přípravy jídla.