Maso nakrájíme na větší kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z feferonek odstraníme jadérka a nakrájíme je na proužky. Připravíme si vývar (můžeme nahradit teplou vodou). V kastrolu si rozpálíme asi 3 lžíce oleje, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené maso, které jsme předem posypali lžící hladké mouky a promíchali, aby se maso moukou trochu obalilo. Přidáme i nakrájené feferonky, maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Promícháme ho a krátce ze všech stran opečeme. Poté zalijeme vývarem (nebo vodou), opět promícháme a necháme pod pokličkou dusit.
Mezitím si očistíme a nakrájíme papriky. Můžeme je krájet více nahrubo. Papriky přidáme teprve až tehdy, když maso částečně změkne. Promícháme se s masem a necháme vše společně dusit, až je maso měkké. Pokud bychom papriky přidali hned na začátku, příliš by změkly. Vzniklou šťávu nijak nezahušťujeme.
Podáváme s těstovinami, s rýží nebo s chlebem.
Poznámka:
Je to na přípravu velice nenáročné jídlo v jednom hrnci.