Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vinná klobása pečená v troubě
(vde)
recept číslo: 2745
viklot.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vinné klobásy
 

Postup

Jde asi o nejjednodušší recept s jednou ingrediencí, zbytek je na vaší fantazii. Zajímavé na tomto receptu je, že se skoro nedá zkazit a navíc je klobása upečená bez dodatečného tuku. Stačí když vyložíme pečící plech papírem na pečení. Klobásu rozdělíme na kusy dlouhé asi 30 cm, každý kus stočíme a upevníme špejlí. Takto připravené klobásy položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C. Pak už jen počkáme, až se upečou. Trvá to zhruba 20 minut, než začnou na povrchu zlátnout.
Mezitím si můžeme připravit třeba dobrý zelný salát a jako přílohu bramborovou kaši maštěnou máslem.

Názory čtenárů

Výborný recept pro začáteníka,nenadělá se kolem špína z oleje.
Jirik 59 dne 10.3.2018 10:51:36
Klasické a léty vyzkoušené. Jen bych dal menší teplotu. A hlavně, aby nedošlo k prasknutí klobásy, tak doporučuji před vložením na plech nejprve každý šnek spařit vroucí vodou (povařit asi 30 sekund).
Vlada dne 21.12.2016 14:03:48
Perfektní recept, žádné poskakování kolem pánve a prskající olej. A chutná výborně. Už ji budu dělat pouze jen takto a nebo na grilu, na pánvi už ne.
Simona dne 3.11.2016 13:19:01
Je to moc dobré, ale pečený bůček, na něj nic nemá.
Jan dne 15.2.2015 09:48:02
Ano, jiste pohoda bez tuku... zitra hned zkusim, prave jsem klobasy koupila- taky bych tam dala trosku zeleninky... no a jasna volba, bramborova kašička, mnam
Helua Dc dne 29.12.2014 19:14:45
Tento způsob přípravy jsme ještě nezkoušeli a zdá se nám velmi dobrý a proto jej letos zkusíme. Jak ale říká pan Kroupa ve filmu "Marečku, podejte mi pero": Běda Vám , jestli nám to nebude chutnat, běda Vám !!! :-)
Pavel dne 24.12.2014 11:58:54
moc děkuju aspoň nebudou plné oleje... to jsem právě potřebovala a vlastně si na to můžu dát i trochu koření.. super recept
Dáša dne 23.12.2014 18:19:08
Nemělo to chybu, a dokázal jsem to "uvařit" i já. :-)
jirka dne 22.12.2014 18:44:46
je prostě super.doma ji prostě zbožňujou
štěpán dne 19.10.2014 11:22:29
je prostě super.doma ji prostě zbožňujou
dne 19.10.2014 11:01:42
Děkuji za typ... Také už ji jinak dělat nebudu. Miluju vinné klobásy. :)
Vendula dne 18.2.2014 14:29:19
Na druhých 10 min jsem přidal pečení s horním grilem a výsledek luxusní.
Libor dne 13.2.2014 12:48:50
Opravdu je vše OK.Mňam papu.
BOBR dne 18.1.2014 13:57:51
Zkusila jsem to a je to bezva. Jinak už to dělat nebudu. MarJan
Marie dne 4.1.2014 16:14:25
Zkusila jsem to a je to bezva. Jinak už to dělat nebudu. MarJan
Marie dne 4.1.2014 16:13:17
Děkuji za radu,hned zítra to upeču v troubě,které dávám přednost před smažením. Vypadá to moc pěkně.
marjan dne 30.12.2013 16:15:14
Bomba - žádné uklízení poprskaného sporáku, chuť skvělá a doba přípravy přijatelná :-) Doporučuju ještě při pečení otočit - od plechu byla víc upečená.
Jirka dne 16.11.2013 21:03:47
Zdravím všechny labužníky. Také dnes dělám klobásu na pečícím papíře a bramborovou kaši s osmaženou cibulkou. Je to opravdu snažší, než na uprskané pánvi, nehledě na to, že klobása ráda praskala a vytekla do omastku. Tak dobrou chuť!
Petr z RK dne 14.5.2013 08:28:00
Určitě to zkusím. Obecně preferuji pečení v troubě, než smažení apod. Je to nejen podle mého názoru zdravější, ale také jednodušší a mnohdy chutnější..:)Zdraví vás Iveta
Iveta dne 1.2.2013 11:01:43
vinna klobása pečená v troubé je super jinak uz delat nebudu,vždy jsem pekla na panvi všude kolem prska olej.
Lenka dne 25.1.2013 17:58:44
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".