Začínáme přípravou vepřového masa, protože tepelná úprava trvá asi hodinu (je dobré, když je maso měkké). Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka, dva stroužky česneku na plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a stopku a nakrájíme ji. V kastrolu rozpálíme lžíce oleje nebo sádla, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a restujeme, až zbělí. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar (z kostky) nebo teplou vodu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Je-li třeba, tak podlijeme. Asi po půl hodině přidáme ještě prolisovaný česnek. Když je maso měkké, tak rozmícháme lžičku škrobové moučky asi ve dvou lžících vody, vlijeme pod maso a zahustíme tak šťávu.
Příprava špenátu je velmi rychlá, je však třeba myslet na to, že se musí předem rozmrazit. Malou oloupanou cibuli pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a vajíčko, které špenát zahustí.
Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky.