Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové na česneku se špenátem
(vde)
recept číslo: 2729
veprces.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na maso:
800 g vepřového plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 malá chilli paprička
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
1 lžička Solamylu
250 ml vývaru

Špenát:
1 balíček zmraženého špenátového protlaku
kousek másla
sůl
mletý pepř
1 vejce
malá cibule
1 stroužek česneku
 

Postup

Začínáme přípravou vepřového masa, protože tepelná úprava trvá asi hodinu (je dobré, když je maso měkké). Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka, dva stroužky česneku na plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a stopku a nakrájíme ji. V kastrolu rozpálíme lžíce oleje nebo sádla, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a restujeme, až zbělí. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar (z kostky) nebo teplou vodu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Je-li třeba, tak podlijeme. Asi po půl hodině přidáme ještě prolisovaný česnek. Když je maso měkké, tak rozmícháme lžičku škrobové moučky asi ve dvou lžících vody, vlijeme pod maso a zahustíme tak šťávu.

Příprava špenátu je velmi rychlá, je však třeba myslet na to, že se musí předem rozmrazit. Malou oloupanou cibuli pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a vajíčko, které špenát zahustí.

Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky.

Názory čtenárů

jednoduché, zkusím. Jinak - jdu na to.
Fral dne 22.5.2016 11:08:05
Vypadá to zajímavě - zkusím
Karčí dne 2.10.2013 15:04:47
Recept na tyto domácí "univerzální" bramborové knedlíky najdete v této kuchařce pod číslem 753.
Česká hospodyňka dne 8.11.2010 08:04:34
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".