Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová játra v pikantním leču
(vde)
recept číslo: 2684
velecu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g vepřových jater
2 - 3 papriky
1 konzerva rajčat
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce sladké chilli omáčky
 

Postup

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.

Jemně si pokrájíme oloupanou cibuli a česnek. Odstraníme jádřince z paprik, papriky opláchneme a nakrájíme na kousky (spíše větší). Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb. Prostě skoro cokoliv.

Poznámka:
Bez té chilli omáčky by to nebylo ono, opravdu ji ničím nenahrazujte. Používám thajskou, mám ji stále doma. Hodí se na všelicos....

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".