Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové v bylinkové marinádě
(vde)
recept číslo: 2669
bigri.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřového plecka
8 lžic olivového olej
1 lžíce papriky
1/2 lžičky hrubě mletého pepře 4 barev
1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
1 lžička čerstvé nasekané bazalky
1 mladá cuketa
3 cibule
 

Postup

Maso nakrájíme na menší a tenčí plátky. Můžeme samozřejmě použít i kvalitnější maso (kotlety, kýtu...). Do olivového oleje přidáme mletý pepř a papriku a rozšleháme. Potom vmícháme nasekané bylinky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Budeme jí prokládat maso. Cuketu budeme potřebovat až při grilování.
Připravíme si keramickou nebo skleněnou nádobu, ve které budeme maso marinovat. Na dno položíme vrstvu cibule, na to vrstvu masa. Každý plátek masa potřeme z obou stran marinádou. Vrstvy střídáme, jak nám to vyjde. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu marinovat alespoň 24 hodin, ale klidně i dvakrát tolik.
Před grilováním si oddělíme maso od cibule. Nejdříve grilujeme maso, na okraj grilu přidáme plátky cukety. Když je maso téměř hotové, začneme grilovat cibuli, nejlépe na grilovacím tácku, aby nepadala do žhavých uhlíků. Maso podáváme obložené grilovanou cuketou a posypané grilovanou cibulí. Bez marinády. Doplníme jakýmkoliv čerstvým salátem. A kdo musí, přikousne si pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".