Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Citrónové ragú
(vde)
recept číslo: 2664
citragu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g hovězího předního
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 citrón
8 žampionů
2 lžíce světlé jíšky
2 lžíce švestkových povidel
200 ml bílého vína
2 bobkové listy
6 zrnek pepře
2 hřebíčky
sůl
 

Postup

Nejdříve si očistíme všechnu zeleninu. Citrón omyjeme, odřízneme špičky a zbytek nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme. Přidáme na větší kostky nakájené maso (asi jako na guláš) a také orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, hřebíčky a plátky citrónu. Podlijeme bílým vínem a dusíme až je maso poloměkké.

Zatím si nahrubo nakrájíme kořenovou zeleninu a žampiony, které asi v polovině dušení přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme. Ke konci vyjmeme koření a citrónové slupky, zahustíme jíškou, necháme provařit a úplně na závěr do omáčky zamícháme povidla. Podle potřeby dochutíme. Přílohou může být prakticky cokoliv - brambory, hranolky, rýže, knedlíky nebo pečivo.

Poznámka:
Omáčka má výraznou chuť po citrónu zjemněnou povidly.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".