Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí stejk s kachními játry
(vde)
recept číslo: 2631
kachku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g kachních jater
400 g kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olivový olej
200 ml červeného vína
80 g hnědého cukru
citrónová šťáva z poloviny citrónu
 

Postup

Kuřecí prsa opláchneme a osušíme, případně i rozkrojíme, aby nebyla příliš vysoká. Opepříme je. Z jater odstraníme případné světlé zbytky (nevím čeho přesně) a nakrájíme je na větší kousky. Nejdříve opečeme na rozpáleném olivovém oleji kuřecí prsa po obou stranách, vyjmeme, osoláme a vložíme do zahřáté trouby. Ještě trochu "dojdou" a zároveň zůstanou teplá.
Na pánev přidáme trochu oleje a rychle na něm orestujeme játra po obou stranách (trvá asi 2 minuty) a také vyjmeme. Do pánve nalijeme červené víno, přidáme hnědý cukr a citrónovou šťávu. Za stálého zahřívání mícháme, až omáčka zhoustne. Potom odstavíme ze zdroje tepla a do omáčky vrátíme orestovaná játra, aby se prohřála a obalila omáčkou.
Na talíř dáme kuřecí stejk, na něj navršíme kachní játra s omáčkou. Příloha může být jakákoliv, snad jen knedlíky se nehodí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".