Náhodou jsem dostala kousek jeleního hřbetu, tak jsem opatrně oddělila válečky masa od páteře a nakrájela z nich silné plátky na steaky. Maso bylo krásně křehké, tak jsem ho jen rukou trochu rozmáčkla, pokapala olejem a posypala hrubě mletým pepřem.
Pak jsem se věnovala přípravě jablek. Nechala jsem je skoro celá, jen jsem z nich vyjmula jádřince (jde to docela slušně klasickou škrabkou na brambory). Do otvoru každého jablka jsem dala malý kousek másla, několik sušených brusinek a lžičku brusinkové marmelády. Na dno zapékací misky jsem položila nakrájenou anglickou slaninu, plátky másla a na to narovnala plněná jablka. V troubě vyhřáté na 180 st. C jsem je zapekla asi 20 minut.
Současně je třeba připravit i přílohu - brambory v různých úpravách.
Stejky se připravují jako poslední. Na pánevi jsem rozpálila olej a postupně jsem je opekla po obou stranách. Opékají se po obou stranách relativně krátkou dobu, musí zůstat uvnitř pěkně štavnaté. Na závěr jsem je osolila a podle rad televizních kuchařů nechala dojít chvíli v troubě společně s jablky.
A jak se servírují, vidíte na fotografii.
Poznámka:
Toto maso jsem připravovala poprvé, pokud někdo máte dobré rady, jak ho připravovat, neváhejte a pište!