Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jelení steak s plněnými jablky
(vde)
recept číslo: 2609
jelest.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g jeleního masa
4 jablka
100 g anglické slaniny
máslo
olej
sušené brusinky
brusinková zavařenina (kompot)
mletý pepř
sůl
 

Postup

Náhodou jsem dostala kousek jeleního hřbetu, tak jsem opatrně oddělila válečky masa od páteře a nakrájela z nich silné plátky na steaky. Maso bylo krásně křehké, tak jsem ho jen rukou trochu rozmáčkla, pokapala olejem a posypala hrubě mletým pepřem.
Pak jsem se věnovala přípravě jablek. Nechala jsem je skoro celá, jen jsem z nich vyjmula jádřince (jde to docela slušně klasickou škrabkou na brambory). Do otvoru každého jablka jsem dala malý kousek másla, několik sušených brusinek a lžičku brusinkové marmelády. Na dno zapékací misky jsem položila nakrájenou anglickou slaninu, plátky másla a na to narovnala plněná jablka. V troubě vyhřáté na 180 st. C jsem je zapekla asi 20 minut.
Současně je třeba připravit i přílohu - brambory v různých úpravách.
Stejky se připravují jako poslední. Na pánevi jsem rozpálila olej a postupně jsem je opekla po obou stranách. Opékají se po obou stranách relativně krátkou dobu, musí zůstat uvnitř pěkně štavnaté. Na závěr jsem je osolila a podle rad televizních kuchařů nechala dojít chvíli v troubě společně s jablky.
A jak se servírují, vidíte na fotografii.
Poznámka:
Toto maso jsem připravovala poprvé, pokud někdo máte dobré rady, jak ho připravovat, neváhejte a pište!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".