Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachní prsa na zázvoru
(vde)
recept číslo: 2597
kachnazaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachní prsa
2 cibule
2 jablka
kus čerstvého zázvoru
6 lžic olivového oleje
sůl
mletý pepř
150 ml černého piva
 

Postup

Kachní prsa dáme den předem marinovat. Očistíme je, opláchneme a osušíme. Posolíme, opepříme a potřeme marinádou. Marinádu si připravíme z jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (asi 2 lžíce) a olivového oleje.
Druhý den si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Oloupeme i jablka a nakrájíme na silnější měsíčky. Cibuli vložíme na dno pekáče, na to položíme kachní prsa (masem dolů) a obložíme nakrájenými jablky. Podlijeme dvěma lžícemi vody a vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. Není nutné více podlévat, kachní maso má dost tuku. Naopak, když se vypeče hodně tuku, odlijeme ho. Asi v polovině pečení prsa obrátíme, polijeme vypečeným tukeme a necháme dopéct do zlatova. Na závěr přilijeme černé pivo a necháme ještě chvíli v troubě. Pivo se krásně spojí se změklou cibulí a jablky (nebo spíše s jablkovým pyré). Kachní prsa naporcujeme a podáváme.
Lze použít klasickou přílohu - bramborový knedlík a červené zelí. Na fotografii je odlehčená příloha - šťouchané brambory a salát z červeného zelí (od firmy Efko).

Poznámka:
Zbytek černého piva chutě dopijeme. Pozor, maso se dost pečením zmenší. Jde o dvě velké nebo 3 menší porce. Prostě podle chuti.

Názory čtenárů

Takto připravená prsa jsou velmi dobrá. Já přidávám ještě najemno posekaný rozmarýn
jana dne 18.7.2011 17:10:16
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".