Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na zázvoru
(cas)
recept číslo: 2580
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachna
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička tlučeného kmínu
½ lžičky mletého fenyklu
1 lžička mletého máku
½ lžičky chilli (nebo pálivé papriky)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 citrón
olej
sůl
 

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli i česnek a přidáme všechno koření včetně máku. Potom přidáme naporcovanou a osolenou kachnu a prudce ji opečeme po všech stranách. Při opékání porce kachny jemně propichujeme vidličkou, aby odteklo přebytečné sádlo, a to pak odstraníme (je lehké, drží se na povrchu a lze sebrat lžící nebo naběračkou. Kachnu potom podlijeme ji několika lžícemi horké vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme do šťávy kokos a citrónovou šťávu a ještě chvíli dusíme.
Podáváme s různě upravnými bramborami nebo s knedlíky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".