Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Černé trubičky
(BKu)
recept číslo: 2571
certrub.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
180 g másla
70 g mletých ořechů
1 vejce
1 žloutek
1 lžíce kakaa

Poleva:
80 g čokolády
40 g ztuženého tuku
 

Postup

Smícháme sypké suroviny, přidáme nakrájené máslo, vejce a žloutek a vypracujeme hladké a lesklé těsto. Dáme na hodinu odležet do chladna.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát tenký asi 2 mm a vykrajujeme jím obdélníky o velikosti 4 x 6 cm. Každý obdélník natočíme na trubičku a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Těsto je dost měkké, je lepší položit nejdříve trubičku na obdélník těsta a otočením spojit okraje těsta. Chce to trochu zručnosti, ale zase tak obtížné to není.
Trubičky pečeme v troubě při teplotě 150 až 170 st. C asi 10 minut. Vzhledem k tomu, že jsou tmavé, tak se špatně odhaduje, kdy jsou hotové. Po vyjmutí plechu z trouby trubičky co nejdříve sejmeme, dobře to jde, když uchopíme trubičku do dlaně a prstem vytlačíme kovový vnitřek.

Po vychladnutí namáčíme konce trubiček do čokoládové polevy. Krémem (máslovým) plníme až před podáváním.

Příprava polevy:
Čokoládu nalámeme, ztužený tuk nakrájíme a obojí necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Po rozpuštění dobře promícháme, aby se čokoláda spojila s tukeme a podle potřeby dáme ještě prohřát. Pokud nám poleva ztuhne, je možné ji opakovaně v troubě rozpouštět.

Názory čtenárů

Výborné
zdenka dne 7.12.2014 13:28:31
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".