Smícháme sypké suroviny, přidáme nakrájené máslo, vejce a žloutek a vypracujeme hladké a lesklé těsto. Dáme na hodinu odležet do chladna.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát tenký asi 2 mm a vykrajujeme jím obdélníky o velikosti 4 x 6 cm. Každý obdélník natočíme na trubičku a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Těsto je dost měkké, je lepší položit nejdříve trubičku na obdélník těsta a otočením spojit okraje těsta. Chce to trochu zručnosti, ale zase tak obtížné to není.
Trubičky pečeme v troubě při teplotě 150 až 170 st. C asi 10 minut. Vzhledem k tomu, že jsou tmavé, tak se špatně odhaduje, kdy jsou hotové. Po vyjmutí plechu z trouby trubičky co nejdříve sejmeme, dobře to jde, když uchopíme trubičku do dlaně a prstem vytlačíme kovový vnitřek.
Po vychladnutí namáčíme konce trubiček do čokoládové polevy. Krémem (máslovým) plníme až před podáváním.
Příprava polevy:
Čokoládu nalámeme, ztužený tuk nakrájíme a obojí necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Po rozpuštění dobře promícháme, aby se čokoláda spojila s tukeme a podle potřeby dáme ještě prohřát. Pokud nám poleva ztuhne, je možné ji opakovaně v troubě rozpouštět.