Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na dijonské hořčici
(vde)
recept číslo: 2569
kudijo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 menší králík
3 lžíce olivového oleje
3 lžíje dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje na opečení

Na přílohu:
1 kg uvařených brambor
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce sádla
 

Postup

Králíka očistíme, rozdělíme na porce a osušíme. V hlubší misce si ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny (nebo i přes noc, potom ale misku zakryjeme potravinářskou fólií, aby maso neoschlo).

Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme marinádu, pokud nějaká zbyla a trochu horké vody (3-4 lžíce). Vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne. Trvá to asi 45 minut až hodinu, podle výkonu trouby. Je-li třeba, maso podlijeme a občas potřeme vypečenou tekutinou. Protože většinu práce za nás vykoná trouba, můžeme se věnovat více příloze.

Uvařené brambory pokrájíme na silnější plátky, slaninu a cibuli na kostičky.
Na velké pánvi opečeme slaninu, přidáme trochu sádla (oleje) a osmahneme cibulku. Nakonec přidáme nakrájené brambory a necháme je prohřát. Občas promícháme. Na talíři brambory posypeme nakrájenou zelenou natí (pažitkou, petrželkou, natí z cibulky, já používám třeba rukolu, která mi roste v truhlíku na balkoně).

Dobrý je k tomu třeba hlávkový či okurkový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".