Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně s rozmarýnem
(vde)
recept číslo: 2549
verozmar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g vepřového karé (pečeně)
1 kg brambor
sůl
mletý pepř
olivový olej
6 stroužků česneku
150 ml červeného vína
čerstvá rozmarýna
 

Postup

Vepřovou pečeni budeme upravovat vcelku. Opláchneme ji, osušíme a na jedné straně nařežeme ostrým nožem do čtverců. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Lístky rozmarýny stáhneme ze stonků a jemně nasekáme nebo utlučeme v hmoždíři. Dáme si záležet, pokud se do jídla dostanou celé ostré lístky, pokazí to chuť jinak velmi dobrého pokrmu. Rozmarýnu přidáme k česnekové směsi a vše vetřeme do masa ze všech stran.
Brambory omyjeme, necháme oschnout nebo osušíme a nakrájíme na měsíčky na dno většího pekáče. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Připravené maso opečeme po všech stranách na oleji a umístíme do pekáče na brambory. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 160 stupňů C. Asi 15 minut pečeme přikryté, potom odkryjeme a zároveň podlijeme brambory a maso asi polovinou připraveného červeného vína. Pak pečeme při stejné teplotě asi 30 minut. Podle potřeby podléváme červeným vínem, do kterého můžeme přidat ještě trochu olivového oleje. Maso poléváme šťávou a můžeme i otočit. Po uplynutí půl hodiny zvýšíme teplotu na 220 st. C a dopečeme. Maso dostane krásnou kůrčičku, opečené jsou i brambory. Pod nimi zůstane jen trochu šťávy, prakticky skoro vše je vypečené.
Maso krájíme na plátky a podáváme s upečenými bramborami. Samozřejmě doplníme čerstvou zeleninou - já jsem použila salát z červeného zelí s jablky a rozinkami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".